Een eyecatcher verwerken in je woning: hoe doe je dat? 7 tips

23 maart '20

Less is more. Voor heel wat interieurs is dat inderdaad het geval. Maar van een hele reeks witte muren met witte meubels word je ook niet altijd vrolijker. In dat geval is het interessant om eens na te denken over een eyecatcher in je huis. Maar wat is dat nu, zo’n eyecatcher? Welk voorwerp trekt alle aandacht? Hoe maak je een ruimte levendiger, gezelliger of simpelweg mooier? Wij helpen je graag met deze 7 tips.

image alt

Tip 1: De juiste lamp bepaalt meteen de sfeer in je ruimte

Een lamp heeft een hele praktische taak, de ruimte verlichten. Maar een lamp is niet alleen een verlichtingselement. Dat hebben heel wat interieurspecialisten al goed begrepen. Zo zijn er niet alleen meerdere mogelijkheden qua lichtkleur en sterkte, ook de opties en uitvoeringen zijn eindeloos. Kies een opvallende lamp om een echte eyecatcher te creëren.

image alt

Tip 2: Een eettafel om van te smullen

Net als lampen, kan je ook de aandacht trekken met je eettafel. Een gewone, rechthoekige witte tafel? Daar kijkt niemand nog van op. Maar zo’n tafel die meteen opvalt, zodra je de deur van de woonkamer of keuken opent. Dat is een tafel die je meteen aantrekt. Je wilt ernaartoe en je krijgt meteen trek.

image alt

Tip 3: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Heb jij geen schilderij van een grootmeester liggen voor aan de muur? Of hou jij meer van sprookjes dan van schilderijen? Kies dan voor een spiegel, zeker bij een kleinere ruimte zorgt een spiegel ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt.

image alt

Tip 4: Het ultieme effect van een glazen deur

Zeker bij een smalle of kleine woning moet je de verschillende ruimtes op een verstandige manier van elkaar onderscheiden. Een geverfde houten of stalen deur doet de ruimte nog kleiner lijken, terwijl een glazen deur de woning meer ademruimte geeft. Doordat je al een stuk ziet van de volgende kamer, word je er automatisch naartoe gezogen. Bovendien zorg je voor een maximum aan lichtinval.

image alt

Tip 5: Een warm vloerkleed onder je voeten

Een vloer in natuursteen, parket of laminaat schept heel wat mogelijkheden bij de inrichting van je woning. Het zijn moderne oplossingen die bij heel wat mensen in de smaak vallen. Maar soms kan zo’n strakke vloer een koude indruk geven. Onder je salontafel bijvoorbeeld. Of in de slaap- of kinderkamer. Dan is een knus vloerkleed vaak dé oplossing. Kies niet voor een traditioneel vloerkleed, maar zoek een vloerkleed dat perfect matcht met de rest van je interieur, meubilair, accessoires, enzovoort.

image alt

Tip 6: Een grote kamerplant doet wonderen

Wat groen in huis fleurt altijd op. Een grote kamerplant levert niet alleen de nodige zuurstof, maar brengt letterlijk een beetje leven in de kamer. Iedereen heeft wel een hoek die een beetje ‘doods’ of nutteloos aanvoelt. Zodra je de kerstboom hebt opgeruimd bijvoorbeeld. In dat geval doet zo’n kamerplant wonderen. Tenminste, als je een exemplaar uitkiest dat perfect past bij de stijl van je interieur.

image alt

Tip 7: De kracht van een goede foto aan de wand

De tijd van kleine, scheef hangende kadertjes is wellicht voorbij. Tegenwoordig mag het allemaal net iets groter. Een reusachtige foto van jouw favoriete vakantieplek. Of een combinatie van kleine foto’s die deel uitmaken van een groter geheel. Je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat.

Nog meer inspiratie nodig? Wij hebben voor elke van bovenstaande tips voorbeelden op Pinterest gezocht.

Bekijk de voorbeelden
Vragen? Neem contact op
Nog enkele appartementen beschikbaar Bekijk het aanbod