Getekend en hoe nu verder?

19 november '19

Van harte gefeliciteerd als je een koper bent van één van de prachtige appartementen van Golfbaan Purmerend. Na het tekenen van de koop- en aanneemovereenkomsten komt er een periode aan waarin veel beslissingen genomen moeten worden. Hoe gaat het verder en wat kun je nu al doen? Zo bereid je je goed voor.

De stand van zaken

Wat prachtig dat je in Westerzicht op nieuwbouwplan Golfbaan Purmerend komt te wonen. We geven je graag een update van de stand van zaken. Momenteel zijn we in afwachting van een 3-tal zaken; de zogeheten opschortende voorwaarden:

  • Omgevingsvergunning onherroepelijk
  • Grond bouwrijp
  • 70% van de woningen is verkocht

Wij zijn verheugd je te kunnen meedelen dat we verwachten dat de omgevingsvergunning op korte termijn onherroepelijk is. Als er geen bezwaar bij de gemeente binnenkomt, verwachten wij dat eind november 2019 aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Van de 12 woningen is inmiddels 67% verkocht en er wordt hard gewerkt aan het bouwrijp maken van de grond.

Hoerabrief

Als bovenstaande punten zijn behaald en dus aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, kunnen wij de aannemer de opdracht officieel gunnen. Jij ontvangt dan als koper 2 e-mails van ons; samen de zogeheten Hoerabrief. In de eerste mail bevestigen wij je het behalen van de opschortende voorwaarden. De tweede mail volgt ongeveer 2 dagen na de eerste. Hierin berichten wij je over de afspraak met de projectnotaris. Heb jij je financiering al rond? Stuur dan nu alvast alle stukken door naar de betreffende notaris zodat deze, na ontvangst van de Hoerabrief direct een afspraak met je in kan gaan plannen. De gegevens van de projectnotaris vind je op de 2e pagina van je koopovereenkomst. Heb je geen financiering nodig? Laat dat de notaris dan ook zo snel mogelijk weten.

Kopersbegeleiding

Na het ondertekenen van de koop- en aanneemovereenkomst, de ontvangst van de Hoerabrief en het zogeheten transport bij de notaris (je bent dan officieel eigenaar van de grond) ga je kennismaken met de Kopersbegeleider van de aannemer. Hij of zij adviseert en begeleidt je tot aan de oplevering van je nieuwe woning en helpt je bij het maken van je keuzes over hoe jij wilt wonen. Denk hierbij aan de indeling van je appartement en de inrichting van je keuken en/of badkamer.

Dit kun je doen om je goed voor te bereiden op het kopersgesprek met de Kopersbegeleider:

  1. Neem de documenten met betrekking tot de meer- en minderwerkopties (de koperskeuzelijst) goed door. Dit document vind je onder andere in je Mijn Eigen Huis-account bij de Downloads.
  2. Denk alvast goed na over de indeling van de ruimtes in jouw nieuwe appartement. Zijn er meerwerkopties waar je gebruik van wilt maken? Maar ook: waar komt bijvoorbeeld je bank en de eettafel? Aan de hand van deze keuzes kun je met de Kopersbegeleider bespreken waar elektra-aansluitingen moeten komen.
  3. Schrijf alle vragen die je hebt alvast op zodat je deze voor kunt leggen tijdens het kopersgesprek.
Nu al een vraag? Wij staan je graag te woord
Ook wonen op Golfbaan Purmerend? Er zijn nog woningen vrij!