Voorzieningen Golfbaan Purmerend

Woon je in nieuwbouwwijk Golfbaan Purmerend dan heb je een breed scala aan voorzieningen tot je beschikking. Natuur, sport- en medische faciliteiten of winkels voor je dagelijkse boodschap. Je vindt het allemaal op korte afstand. Er is van alles te doen rond Golfbaan Purmerend. Wij hebben een kleine greep uit de mogelijkheden hieronder samengevat. Je voelt je er meteen thuis.

Natuur

Voor een fijne wandeling in de natuur is Golfbaan Purmerend een hele goede uitvalsbasis. Zodra je de gordijnen opent, kijk je al uit over de glooiende graslanden. Golfbaan Purmerend ligt aansluitend aan het Purmerbos en iets verderop tref je nog eens twee parken: het Leeghwaterpark en Park de Uitvlught. Wat een heerlijke omgeving!

Vrije tijd

Wat doe je het liefst in je vrije tijd? Uiteraard kun je een (golf)balletje slaan in je spreekwoordelijke achtertuin. Liever een baantje trekken? Dat kan in het Leeghwaterbad. Dit zwembad werd in 2014 zelfs uitgeroepen tot zwembad van het jaar. Het zwembad en het park zijn vernoemd naar waterbouwkundige Jan Leeghwater, bekend van zijn betrokkenheid bij diverse droogmakerijen, waaronder die van de Purmer zelf. Verder heb je boogschietvereniging H.S.V. Waterlandschutters en voetbalvereniging De Wherevogels om de hoek. Wonen in een appartmentencomplex en toch de handen uit de mouwen en in de tuinhandschoenen steken? Dan ben je op 6 minuten rijden bij tuinvereniging De Fenix. Een prachtig park met zowel sier- als moestuinen en een gezellige kantine waar ook regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd.

Winkels en horeca

Er zijn 2 winkelcentra op korte afstand van Golfbaan Purmerend. Op zo’n 5 minuten met de auto ben je op het Gildeplein in Purmer-Noord of op winkelcentrum Meerland in de Purmer-Zuid. Voor een groter aanbod, een hapje of een drankje zit je met ongeveer 10 minuten in het oude stadscentrum van Purmerend.

Medische faciliteiten

Je hoopt het niet vaak nodig te hebben, maar als het zich voordoet, is het wel zo fijn dat ook medische faciliteiten op korte afstand bereikbaar zijn. Zo ben je met de auto al binnen 6 minuten in het Dijklander Ziekenhuis. Zorg nodig? In 7 minuten ben je bij Zorgcirkel Molentocht. En is er iets mis met je dierbare huisdier? Dan rij je binnen 3 minuten naar Dierenkliniek Grevelingenmeer.

Scholen

Heb je schoolgaande kinderen? Dan fietsen ze in maximaal 10 minuten naar basisschool De Toermalijn, De Boemerang, De Vlieger, De Delta, Het Pierement of Het Baken. Ook voor het Voortgezet Onderwijs biedt Purmerend tientallen mogelijkheden.

Van en naar Golfbaan Purmerend? Bekijk de bereikbaarheid
Wordt dit jouw nieuwe thuis? Bekijk de mogelijkheden