Nieuwbouw Purmerend

Purmerend was tot de jaren '80 een bruisende marktstad, bekend om de wekelijkse vee- en warenmarkt. Ook nu nog is de Koemarkt het hart van het gezellige stadscentrum. Het plein is omringd door horecabedrijven en de locatie voor grote evenementen, zoals de jaarlijkse kermis. Zomers stromen de vele gezellige terrasjes vol met mensen. In nieuwbouwplan Golfbaan Purmerend woon je vlak bij alles wat de gezellige binnenstad van Purmerend te bieden heeft, maar dan wel met de voordelen en zorgeloosheid van een nieuwe woning.

Ouderwetse gezelligheid

In nieuwbouwplan Golfbaan Purmerend woon je in een rustige groene omgeving, met het oude stadscentrum van Purmerend nabij. Hier ervaar je nog de gezelligheid van weleer met haar kleine winkeltjes, cafés en karakteristieke stadspandjes. Daarnaast is Purmerend ook een bruisende moderne stad met veel goede voorzieningen. In plan Golfbaan Purmerend combineer je het beste van twee werelden; Je woont zorgeloos in een nieuwe woning die aan de laatste eisen en standaarden voldoet en geniet toch van de charme van een bestaande stadskern. Ideaal!

Van alle markten thuis

Purmerend is van alle markten thuis. Je zou bijna denken dat dit gezegde in deze stad is ontstaan. Zo is er de meest bekende en eeuwenoude veemarkt en ook de Purmerendse kaasmarkt is een begrip. Na Alkmaar de grootste van het land. In de topjaren werd hier wel 4 miljoen kilo kaas per jaar verhandeld! De kaasmarkt is gestopt in 1940 maar heeft wel bijgedragen aan de status van Purmerend als dé marktstad van Noord-Holland. Het Purmerends Museum is gevestigd in het oude stadhuis aan de Kaasmarkt. Tot twee decennia terug verhandelden de boeren op dinsdag hun vee met handjeklap op de Koemarkt. Maar ook nu nog is het een levendig en gezellig plein waar je terecht kunt voor een hapje, een drankje of één van de vele evenementen.

Hoe kom ik bij Golfbaan Purmerend? Bekijk de bereikbaarheid
Wat is er nog meer te doen? Bekijk de voorzieningen